Porvoon vanha kaupunki ja kahvila on aina lupaava yhdistelmä. Jo näkymä Helmen ulkopuolella antaa vihjeen lupauksesta, minkä sitten ensimmäinen silmäys sisällä heti lunastaa. Yksityiskohtia on häkellyttävän paljon. Tuntuu, että pitäisi nähdä kaikki jo ennen tilausta.

Tilauksenkin tekeminen kestää koska parhaan valinta ei ole helppoa näin laajasta valikoimasta. Mm. Runebergin torttuja saa ympäri vuoden. Valintamme ovat makeita vaihtoehtoja, jotka ovat talon oman tuotekehityksen tuloksia vaikkakin alihankintana valmistettuja. Onpa niistä kirjoitettu kirjakin. Herkkuja arvostava ryhmämme tunnistaa kyllä onnistuneet reseptit mutta löytää silti jotain parannettavaakin. Nyt ei tarvitse kysellä santsikupin hintaa. Kahvi tarjoillaan pienessä kannussa, josta riittää kahteen kupilliseen. Olisipa kahvi vielä kuumempaa.

Asiakkaita tulee lisää, joista suurin osa on ulkomaalaisia. Kameroita kaivetaan esille vaikka kuvaaminen on erikseen kiellettyä. Kysymällä luvan kuitenkin saa. Sisustuksessa on paljon historiaa. Tunnelma on jopa museomainen, positiivisessa mielessä. Taustalla soi musiikki, ranskalaisia sävelmiä. Hintataso hämmentää. Kynnys palata takaisin jää valitettavan korkeaksi. Kaikenkaikkiaan kuitenkin helmi Porvoon kahviloiden joukossa.


20150307_102735%5B1%5D.jpg

20150307_103727%5B1%5D.jpg

20150307_103612%5B1%5D.jpg

Tee- ja kahvihuone Helmi

Välikatu 7, Porvoo

http://www.teehelmi.fi/tee-ja-kahvihuone-helmi/