Ollaan Porvoon keskustassa. Ovesta sisään rakennukseen, joka on rakennettu jo 1910. Näkymä ovelta on kuitenkin nykyaikainen, trendikäs. Tarjolla on päivittäin leivottuja suolaisia ja leivonnaisia, jotka "ovat saaneet inspiraationsa maailman kahviloista", kuten Rongon nettisivuilla kerrotaan. Tähän aikaan lauantaiaamusta kahvilassa on jo paljon väkeä.

Tavallinen kahvi mustana on vahvaa, ehkä liiankin mutta maitoa lisäävien ryhmän jäsenten mielestä se on erittäin hyvää. Afghan pikkuleipä on erittäin herkullista. "Slurps" erästä Rongon FB-sivuilla lainataksemme. Santsikupista pyydetään 50c. Kahvin myynnin katteen übermaximointia, sanoisimme. Tosin lyhyen neuvottelun jälkeen saimme santsikupit tarjottuina. Kannattaa pitää mielessä.

Porukkaa oli jo kun tultiin mutta vielä enemmän lähtiessä. Selvästi nuorten ja lapsiperheiden suosiossa ja myös lounaspaikkana. Kalustus on kirjavaa, uutta ja vanhaa, rentoa. Miljööseen sopii hyvin elävän musiikin tapahtumat eikä tyylin muotoutuminen ole selvästikään ollut sattumaa. Kaikenkaikkiaan miellyttävä kokemus.


rongo.jpg

1098297_462335220563396_779294140_n.jpg

Kafe Rongo

Rauhankatu 33, Porvoo

www.caferongo.fi

facebook