Lauantaiaamu Vanhassa Porvoossa. Vasta avatulle kahvilalle on mielissämme asetettu paljon odotuksia. Michelin-tähden väärtejä jälkiruokia, kerrotaan lehtijutussa.

Löydämme paikan vaivatta, onhan se tuttu jo monen vuoden ajalta. Sisäänkäynti samasta kohtaa kuin Cafe Klockan sen jo avasi. Katse kiinnittyy heti takaseinän tarjoilupöytään ja kahvikoneisiin. Perinteinen vitriini leivonnaisineen, tiski ja kassakone loistavat poissaolollaan. Ei ihan perinteinen kahvila.  

Valitsemme kaikki pienen aamiaisen, joka sisältää valinnaisen kahvin ja kaksi valinnaista leivonnaista tai vaikka jätskiannoksen. Ja on vielä hinnaltaankin edullinen. Suolaisen ja makean yhdistelmä toimi hyvin. Pöytiin tarjoilu. Pieni aamiainen osoittautuu kokonaisuutena hyväksi valinnaksi varsinkin kun se ei ole aamun ensimmäinen ateria. Tässä paikassa osataan leipoa, tosin croissantin makuelämys jäi vaatimattomaksi. Cappuccinotkin saadaan varmasti jatkossa kuumemmiksi.

Pieni on kaunista sanotaan. Pieni huone, pienet pöydät ja pienet tuolit. Jotkut asikkaista joutuivat vähän valitsemaan pöytää tuolin koon mukaan. Onhan se erilaista kun pitää tehdä valintoja eikä meinaa millään muistaa ystävällisenkään tarjoilijan kertomaa litaniaa. Tilaaminen pöydistä lisää tietenkin paikan arvoa, jota Michelin-tasoa tavoittelevalta vaaditaankin. Onkohan se kuitenkin vähän kikkailua. Tiskiltä tilaaminen ja maksaminen toimii aina mutkattomasti. Paikka on vasta avattu ja sisustus muuttaa mahdollisesti vielä muotoaan. Ei siitä sen enempää.

Hienoa, että Porvooseen saatiin taas uusi kahvila, kannataa tutustua. Ravintolan aukeamista odotellessa.

 

20160305_105806.jpg

20160305_105810.jpg

IMG-20160305-WA0001.jpg

20160305_103045.jpg

Cafe Postres
Välikatu 8 – Jokikatu 43
06100 Porvoo

http://www.uusimaa.fi/artikkeli/371835-postres-palasi-kartalle-vanhassa-porvoossa