Porvoon keskustassa pitkään samalla paikalla sijainneen kahvilan oven edustan kesäterassin voi vain kuvitella tähän aikaan vuodesta. Oven takana avautuu yllättävän iso kahvila. Ranskalaistyylinen, sanoi joku ryhmästämme. Valitsemme kahvit ja yksinkertaiset leivonnaiset. Valinnan varaa paikallisten leipomoiden tuotteissa kyllä riittää.

Kahvi on hyvää ja leivonnaisen maistuvat. Paikka poikkeaa muista edullisilla hinnoilla, hyvä. Kahvilassa on paljon pieniä pöytiä, siitä kait tuo ensivaikutelma ranskalaisuudesta. Isompi porukkaa joutuu vähän järjestelemään mutta mukava nurkkaus löytyy. Juttu luistaa ja aika kuluu miellyttävästi. On santsikupin aika. 50c, voi ei! Tulee fiilis, että siitä ei neuvotella ja siksi jää neuvottelematta. Edullisuus saa pienen kolauksen.

Kahvila on selvästi suosittu. Kahden kolmen hengen ryhmiä on useita tähän aikaan aamupäivästä. Pienet pöydät toimivat hyvin tähän tarpeeseen. Tilantuntua antaa iso peili kahvin tarjoilupöydän takana. Seinät on vuorattu kirjahyllytapettilla, mikä on vanha ja joskus toimivakin kikka tilan muokkaamiseksi. Se kuitenkin jakaa mielipiteet. "Vaihtoon" taitaa jäädä voitolle. Huomio kiinnittyy hienoon kahvikalustoon. Villery & Boch on laatumerkki ja jää kyllä tästä kahvilasta mieleen.


20150221_113418%5B1%5D.jpg

 

20150221_103849%5B1%5D.jpg 20150221_104210%5B1%5D.jpg 

gamle Stefan

Rauhankatu 26, Porvoo

http://gamlestefan.fi/