Porvoon vanhassa kaupungissa Raatihuoneentorin laidassa vanhan kappalaisen talon alakerrassa toimii kahvila. Heti oven sisäpuolella myyntitiskin luoma ensivaikutelma on todella vahva, se ei anna mitään mahdolisuutta kääntyä takaisin. Sen sinetöi vielä keittiöstä hehkuva lämpö ja tuoksu, jotka ovat juuri sitä mitä takatalven jähmettämä ulkoilija tarvitsee.

Valitut herkut osuvat ja uppoavat. Kahvi maistuu ja santsata saa samaan hintaan, hienoa. Tarjolla on lisäksi maustettua vettä, hyvä veto. Erityismaininnan ansaitsevat ympäri vuoden tarjolla olevat Runebergin tortut, jotka ovat näöltään, koostumukseltaan ja erityisesti maultaan  juuri sellaisia kuin niiden pitääkin olla. Herkkua!

Ulko-ovesta vasemmalla olevassa huoneessa on viileää kun taas kahvilan toinen huone on lämmin, keittiön uuni pitää siitä huolen. Sisustuksen linjasta ollaan yksimielisiä. Vanhaa ei ole vaalittu. Modernit kalusteet pistävät silmään näin vanhassa rakennuksessa eivätkä pintaremontin valinnatkaan tunnu oikeilta. Makuasioita tietenkin.Tämä on selvästi kesäpaikka. Iso aurinkoinen terassi on epäilemättä kesällä suosittu. Sitä odotelllessa.


20150321_105111%5B1%5D.jpg

20150321_105050%5B1%5D.jpg

Kafé Fanny

Välikatu 13, 01600 Porvoo

www.kafefanny.fi

https://www.facebook.com/cafefannyporvoo